River cruise op de Yangtze, actief in Yangshuo en Hongkong

Geschreven door op dec 14, 2012 in China, Vietnam | 2 reacties

Hier de resterende dagen van China die jullie nog tegoed hadden. De laatste twee weken in China bestonden uit drie delen, met allereerst en cruise over de rivier de Yangtze. Deze drie daagse boottocht komt door de drie kloven van de rivier en eindigt bij de grote en controversiële Drieklovendam. Met de aanbouw van deze dam wordt een groot deel van China voorzien van stroom, maar hiervoor zijn wel veel dorpen gedwongen onderwater gezet.

image

image

Yangshuo is een beetje de Ardennen van China. Prachtige karstbergen, onder andere bewonderd vanaf het water, op de fiets en door er tegenop te klimmen. Ook de kookschool hier was een hoogtepuntje.

image

image

image

image

In Hongkong eindigde onze groepsreis. Zelf hier nog wel veel gezien, waaronder natuurlijk de skyline tijdens de lichtshow en vanaf de Star Ferry, Victoria Peak (in de mist) en de Big Buddha.

image

image

image

Dankzij reisgenoten ook een avond gegeten bij Tim Ho Wan, een Dim Sum-restaurant (soort tapas) met een Michelin-ster. Reserveren is niet mogelijk, alleen heel vroeg in de rij staan voor een nummertje. Na anderhalf uur wachten aan kunnen schuiven aan een van de lange tafels. Schijnt het goedkoopste Michelin-restaurant ter wereld te zijn, wij gaven vijf euro per persoon uit.

image

Op 5 december vlogen we, met een pauze van vijf uur in Singapore, naar Ho Chi Minh City (Saigon). Nu rijden weer met de bus van kustplaats Mui Ne naar party-plaats Nha Trang voor nog een paar dagen aan het tropisch strand.

2 Comments

 1. Sophie
  14 december 2012

  Lieve Ward en Maris,

  Ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen! Leuk dat er ook wat fotos bij zitten elke keer! Hoe is het in vietnam? Nu lekker op een tropisch strand genieten?

  In nederland missen jullie niks hoor ;-) het is echt hier koud, regenachtig en donker… Dus geniet ervan daar!

  Kijk uit naar jullie volgende update :-)
  Liefs, Sophie

  Reply
 2. Berrie Keuper
  14 december 2012

  Dag Lieverds,
  Wat beleven jullie veel. Is het stil met z’n tweeën of ook wel lekker rustig?
  Hier alles ok.
  Bijna Kerstvakantie. Nog 1 week.
  Veel plezier daar.
  Liefs,
  mam

  Reply

Plaats een reactie